torsdag 12 juli 2012

We will kick polio out off AFRICA!!

Glada och höga på socker i våra nya klänningar
Hallå!

Ännu en vecka på hopitalet har passerat och det stundar helg. men... När vi gick till Mutoro för att dela med oss av våra planer inför helgen, Kakamega forest, hade han kommit upp med den nobla planen att vi skall deltaga i ett volontärprojekt där vi skall sparka ut polio ur Afrika, vi ur Kimilili! Så igår var vi på ett möte som skulle vara ett training-meeting för hur vi skall gå till väga. Ett möte i Kenyansk anda. Det skulle börja kl 9, men kom först igång vid halv 12. där satt vi, glada i hågen den första timmen, lite mindre glada och mer svettiga de resterande. Kl 16.00 blev vi utsläppta ur kyrkan där mötet hölls och vi traskade/släpade oss vrålhungriga och med blodsockret nere vid anklarna till hotellet för lite chapati och te. Vi skall iaf gå runt under fem dagar, hus till hus ute i bushen och vaccinera barn upp till fem år mot polio. Jag och Moa och vår volontär-arbetare Reuben, vilket team va?! Förhoppningsvis känner han till trakterna där vi skall vandra.
Så där gick våra helgplaner upp i rök. Det får bli safari och skogsvandring helgen därefter istället.

Powerpoint fenomenet har nått Kenya... eller?


Tiden på sjukhuset har flutit på i all hast, vilket jag som har varit bland skrikande ungar är ganska så glad över. Jag skall definitivt INTE bli barnsjuksköterska. Inte i Kenya i alla fall. Här stinker det kiss och svett och barnen lider till max då föräldrarna inte har råd att köpa den medicin de skall ha. Men de blir samtidigt väldigt förvånade över att barnen inte blir friska. NÄHÄÄÄ??! Doktor lillöra är i alla fall väldigt bra och förklarar mycket för mig under ronderna. Har blivit specialist på pneumoni, malaria och malnutrition nu. Efter poliokampanjen skall jag spendera resterande dagar på CCC och bekämpa HIV.

Kim och Esther two african girls


Moset har blivit grym på förlossningar efter sin vecka på maternity ward. Och vi har blivit ett bra team nu när vi har förlöst en kvinna helt på egen hand då sjuksköterskan stod med ryggen mot patienten och letade efter sina handskar. DAKTARIII DAKTAAARIIIII!!! skrek kvinnan och jag och Moa slängde oss över henne och förlöste hennes lilla dotter i all hast. Splash sa det, Moa stöttade, jag fångade, Moa knippsade och klippte och jag förlöste placentan. push pull, push pull! Häftigt var det! Moa hade en stor blöt fläck på magen efteråt, fostervatten, mumma!! och sjuksköterskan sa lite torrt att vi hade vart dåliga då vi hade kladdat ner oss; " look at me, I am not dirty" "No, but you just stood there looking for your gloves" svarade vi lika torrt och gick nöjda där ifrån.

chipp o hajj!
Handskballonger är poppis

Moa med skolbarnen på Rising star school



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar