fredag 6 juli 2012

Three woman, one mountain, and their search for the mysterious waterfall.. and so it begins!

(Skall läsas med den mörka amerikanska trailer-rösten).

Blev visst ett litet inlägg till, dagen till ära! Vi har nämligen haft den bästa dagen på länge! Definitivt den bästa dagen vi haft sen vi kom hit till Kimilili. Den började med att vi åter igen fick vänta på Dr Mutoro som vi skulle träffa kl 10.00 på sjukhuset för att planera dagens händelser. Då klockan slog 13.00 och han ännu ej ringt skickar vi ett något bittert sms till honom ( på så sätt kan han inte övertala oss till något vi inte vill) där vi förklarar att vi är trötta på att vänta på honom och att vi inte vill förlora mer tid på grund av honom. Vi ville hellre spendera dagen med lite PBL (problem-based-learning) och åka med Pauline till Mt Elgon. Ha en trevlig helg.

Efter denna boost av självrespekt begav vi oss tillsammans med Pauline på varsin motorcyckel till Mt Elgon. Och vilken naturupplevelse! Vi begav oss ut på en tre timmars vandring i vacker skog uppför berg och ned för branta majsplanteringar tills vi kom fram till vårt mål. Ett vattenfall på cirkus 10 meter! Det var fantastiskt skönt att komma bort från "stadsmiljön" och andas damfri luft. Att höra fågelkvitter och slippa alla muzungo-rop var mycket befriande. Pauline var en excellent guide tills hon så fint började förklara för oss om alla farliga djur som vi kunde stöta på under vår promenix, detta när vi befann oss mitt inne i mörkaste djungeln (i alla fall som det kändes just då). Hon beskrev in i minsta detalj hur de vilda bufflarna skulle jaga upp oss i träden, kissa på oss, buffla ned trädet och sedan döda oss. Mycket betryggande.  Vi kom i alla fall helskinnade ner från berget igen med en massor av frisk luft i lungorna och kameran full av bilder. Vi delar med oss av godbitarna här nedan.

Väl tillbaka i Kimilili, svettiga, smutsiga men glada i hågen, gick vi för att hämta våra klänningar vi beställt hos sömmerskan. De är superfina! Iklädda i dessa skall vi imorgon bege oss till Kitale, en grannby som är något större än Kimilili, där vi skall spendera dagen.

Chobanane muchuli!
Läääängst där borta i mitten av bilden syns det en liten liten röd prick som markerar var vattenfallet vi vandrade till ligger. Så duktiga var vi!

Lek och bus på berget


1 kommentar:

  1. Åh vad kul att höra att ni mår bra (bättre) båda två, vilket härligt bergsäventyr!! Har läst igenom de senaste inläggen fnissandes, stundtals med en ledsen liten bekymmersrynka när det vart tufft för er, och framförallt inspirerad av allt ni tar er för! Häftiga damer! You go girls!!

    Jag är nu hemma i Falkenberg en kortis; kom igår morse och ska åka efter sen lunch idag. Veckan som har gått har varit ganska späckad, jag har inte ens hunnit diska efter jobb, puh. Så det ska bli skönt att få pysslat lite hemma ikväll. Och så ska jag ut och springa. På riktigt. Jag har tagit mig vatten över huvet och anmält mig till ett iForm lopp med några kollegor, jag som inte ens springer. Nåja, det blir en utmaning.

    Saknar er massor och längtar till ert nästa inlägg!! Stora kramar från Pärtis

    SvaraRadera