onsdag 4 december 2013

Pingu och motordriven vän

Ännu en dag har gått som också åker upp på topplistan av de bästa dagarna här, de börjar trängas där uppe i toppen. Även om vissa dagar är bättre än andra är alla dagar bra dagar! 

Kapstaden har så mycket att erbjuda, efter 11 dagar här förstår jag att vi gjorde rätt som valde att tillbringa så mycket tid här, så mycket tid har blivit så lite tid, bara 3 dagar kvar. 
Nummer 1 med Kapstaden är maten. Vi förundras varje dag av hur god maten är. Men så är ju Kapstaden också influerat från alla håll och kanter, det märks att de har koll på så väl europeiska smaker som asiatiska och afrikanska. 
Sen har vi vinet! Mmm! Igår var vi på ännu en vingård, Simonsig som är den första att producera Sydafrikas svar på champagne. Den ljuvliga drycken får ju såklart inte kallas det utan heter methode cap classic. 

Sen har vi naturen! Det är verkligen de fyra årstidernas stad, vädret kan skilja sig åt nästan från sommar till höst på ett par mil. Idag har vi varit på en lång utflykt på kaphalvön, vi vandrade runt på cape of good hope och cape point, det var magiskt vackert. 



När vi först kom var det mulet, men efter en stund sprack det upp och blev helt otroligt fint! 


Vi åt sedan lunch på two oceans restaurant som ligger med vacker utsikt över kusten, obligatoriska fisk och skaldjur blev det där. Och lite cap Classic till joa. 

Nä för mig blev det inget vin... 
Det är nämligen på det viset att vi har hyrt bil och jag är förste styrman!!! Hehe trodde aldrig jag skulle våga, men när vin inte längre skulle hålla oss i city förstod vi att vår resa skulle bli både roligare och lättare med bil. Så en liten, vit Hyundai är nu vår till på lördag när vi lämnar den på flygplatsen. Vänstertrafik är lite trixigt men jag har klarat det fint hittills (bara några, läs många, kärringstopp). 

Idag var vi även i Simons town och hälsade på de hör härliga pajsarna. 


Imorgon lämnar vi kometjie och beger oss till kalk bay för de sista två nätterna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar